MAT

Zinzi / TENT
Sun 9 Feb 2025 16:00 - 17:10
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
Sun 9 Feb 2025
16:00 - 17:10
Tickets

MAT is een Nederlands-Vlaamse voorstelling van TENT en Common Ground met schitterende acrobatiek, over de schoonheid in falen en de vrijheid in het toelaten ervan. 

In een decor van matten delen zeven acrobaten de kunst van het vallen. Ze dagen zichzelf en elkaar uit om risico’s te nemen en het hoogste te bereiken en vallen, vallen opnieuw, steeds beter. Maar als je diep wegzakt, hoe krabbel je weer op? 

Iedereen kent het heroïsche circus waar er wordt samengewerkt om het hoogst haalbare te bereiken. Deze circusvoorstelling laat ook de keerzijde zien. Met de mat als belangrijkste tegenspeler wordt een verhaal verteld over prestatiedruk en faalangst, over de sprong wagen en doorzetten. Want succes is één ding, uit vallen en weer opstaan valt minstens zoveel te leren, en als iemand dit principe kent, dan zeker een acrobaat.

De voorstelling is voor iedereen die wel eens druk ervaart om te presteren, jongeren en volwassenen die de pijn en schaamte van het falen kennen en hiervan leerden, ouderen die het leven een nieuwe wending willen of moeten geven, voor iedereen die ergens beter in wil worden en de moed zoekt om te mogen falen, ook als een vangnet niet vanzelfsprekend is. 

over de makers
Na het succes van de locatievoorstelling PIT, werken de regisseurs van MAT, Zinzi Oegema en Hanneke Meijers, opnieuw samen. Zinzi toerde internationaal zowel met haar collectief Common Ground als met haar acrobatiekpartner Evertjan Mercier. De artistieke duizendpoot Hanneke is grafisch ontwerper en één van de drie directeuren van TENT, huis voor hedendaags circus in Amsterdam. De muzikale compositie is van My Blue Van samen met basbeenackersmusic en het licht is naar een ontwerp van Wouter Moscou.

Leeftijd
7+

credits

regie: Zinzi Oegema / performers: Jean-Mario Milanese, Kira Rabenstein, Yahel Retter, Josse Roger, Nikki Rummer, Jemma Sneddon en Freya Stokka / co-regie, vormgeving en concept: Hanneke Meijers / choreografie: Piet van Dycke / muziek: My Blue Van/basbeenackersmusic / licht: Wouter Moscou / productie: Arnold Schut / producent: TENT (NL), Common Ground (BE), Split Second (VK) / coproducent: Jacksons Lane, PERPLX, Circuswerkplaats Dommelhof, Cirklabo / mede mogelijk dankzij: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Fonds21, De Vlaamse Overheid, Arts Council England, Young Art Support Amsterdam