Firebrand

Karim Aïnouz
voorpremière
Sun 1 Sep 2024 and Thu 26 Sep 2024
€ 7,50 – € 11,00
Sun 1 Sep 2024
and
Thu 26 Sep 2024

Wie aan Hendrik VIII denkt, denkt vaak meteen aan zijn minder fortuinlijke echtgenotes, die hij liet onthoofden of van wie hij scheidde. Toch is er veelal minder aandacht voor zijn laatste vrouw, Catharine Parr. Tot nu. In Firebrand volgen we Catharine tijdens haar leven aan het hof.

Hendrik is ziek, paranoïde en heeft een open wond die maar niet wil helen. Buiten het hof ontstaat een steeds grotere aanhang voor protestantse radicalen. Hendrik wil de beweging met grof geweld de kop indrukken, maar Catharine voelt zich stiekem verbonden met de groep. Als het net van politieke intriges zich om haar lijkt te sluiten, moet ze vechten voor haar huwelijk, en haar leven.

Buitenlandse media waren al lovend over de acteerprestaties van Alicia Vikander en Jude Law. Over die laatste wordt zelfs gefluisterd dat er een Oscarnominatie aan zit te komen. 
Regisseur Karim Aïnouz baseerde zich voor het verhaal op Elizabeth Fremantles roman The Queen’s Gambit. Hij wilde de beklemmende geschiedenis van Hendrik VIII opnieuw tot leven wekken. Op set deed hij dat door een stinkend parfum te verspreiden. Zo rook het overal zoals het kasteel 500 jaar geleden ook moet hebben geroken.

Firebrand
Direction
Karim Aïnouz
Cast
Alicia Vikander, Jude Law, Simon Russell Beale, Erin Doherty, Eddie Marsan, Sam Riley
Duration
120 min
coming soon
Thu 26 Sep 2024
Language
Engels gesproken
Subtitles
Nederlands ondertiteld