Emilia Pérez

Jacques Audiard
Thu 17 Oct 2024 13:30 - Fri 18 Oct 2024 13:30
cinema zaal 1
Thu 17 Oct 2024
-
Fri 18 Oct 2024
From 13:30
verwacht

Juan "Manitas" Del Monte is een meedogenloze kartelleider in Mexico. Hij is getrouwd en heeft twee jonge kinderen, maar diep van binnen weet hij dat dat niet het leven is dat hij wil leiden. Op tv ontdekt hij advocate Rita, een veertiger die zware criminelen helpt om uit de bajes te blijven. Ze is ijverig en duidelijk overgekwalificeerd voor haar baan. Perfect om Juan te helpen met een klus, die hun beide levens zal veranderen.

Juan wil namelijk een vrouw worden en Rita moet hem helpen om dit te organiseren; de chirurgie, zijn nepdood, nieuwe paspoorten, een onderkomen voor zijn nietsvermoedende gezin en zijn nieuwe identiteit: Emilia Perez.

De Argentijnse transgender-acteur Karla Sofia Gascon kroop voor deze film in de huis van Juan, zangeres Selena Gomez speelt zijn vrouw. Regisseur Jacques Audiard maakte van de film een prachtig muzikaal melodrama over misdaad en gender. Inderdaad, muzikaal, want er wordt geregeld in gezongen. Het leverde Audiard al de juryprijs voor Beste Regie op in Cannes. Selena Gomez, Zoe Saldaña, Karla Sofía Gascón en Adriana Paz wonnen gezamenlijk de prijs voor Beste Actrice.

Emilia Pérez
Direction
Jacques Audiard
Cast
Zoe Saldana, Selena Gomez, Karla Sofía Gascón, Adriana Paz
Duration
130 min
coming soon
Thu 17 Oct 2024
Language
Spaans gesproken
Subtitles
Nederlands ondertiteld