Vivaldi’s Vier Jaargetijden

Maestro Jules onthult
zo 23 feb 2025 - 15:00
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
zo 23 feb 2025
15:00
Bestellen

Deze middag neemt Jules van Hessen, bekend als “Maestro Jules” ons mee op een muzikale ontdekkingsreis met zijn unieke concept Maestro Jules Onthult. 

Evelien Holster (klassiek programmeur) noemt deze voorstelling van Maestro Jules als ideaal opstapje als je nieuw bent in de wereld van klassieke muziek. "De muziek is toegankelijk (de Vier Jaargetijden van Vivaldi die bijna iedereen wel kent). Voor de pauze zal Maestro Jules alles uitleggen over wat je na de pauze gaat horen, en dat doet hij met veel humor! Dit concert is specifiek op zondagmiddag gepland, zodat je met het hele gezin kunt komen genieten van een leuke en informatieve voorstelling."

In deze voorstelling staat het meesterwerk De Vier Jaargetijden van Vivaldi centraal. Maestro Jules verkent de thema’s, legt herkenbare elementen bloot, wijst op muzikale contrasten en brengt samenhang aan in de composities op een inspirerende manier. Het orkest illustreert zijn verhaal met live gespeelde fragmenten, terwijl op een groot scherm achter het orkest ondersteunende animaties worden vertoond. Maestro Jules staat bekend als de “stand-up dirigent”, vanwege zijn verhalen doordrenkt met humor, waardoor hij de wereld van klassieke muziek toegankelijk maakt voor iedereen