Gerrit Scheurs & Sjoerd Derine

Double Bill

Faizah Grootens & Rutkay Özpinar
vr 7 mrt 2025 - 20:30
kleine zaal
vr 7 mrt 2025
20:30
Bestellen

Tijdens deze Double Bill zie je twee contrasterende werken van makers bij Korzo: Tender Resistance van Faizah Grootens en Something about Something van Rutkay Özpinar.

Tender Resistance
Dat harnas in je kast ziet er heel aanlokkelijk en veilig uit, maar wat als je het vertikt om mee te verharden met de wereld? Hoe bewaar je de zachtheid in je lichaam? Hoe blijf je jezelf openstellen om contact met anderen te kunnen maken? Kunnen we samen tedere weerstand bieden? 

Choreograaf en Leo Spreksel Award winnaar Faizah Grootens gaat emoties nooit uit de weg. In haar nieuwste duet Tender Resistance verkent ze met haar dansers de kracht van tederheid en hoe ingewikkeld het is om kwetsbaar te blijven in een wereld vol conflict, oordeel en hardheid.

Something about Something
Dans drukt zich uit op een manier die niet te verwoorden is en niet te begrijpen valt. Wat wordt er precies vertelt met deze bewegingen, en wat is de boodschap die overgebracht wordt?

Rutkay Özpinar vindt dat dans voor zichzelf spreekt. De magie zit ‘m juist in de verwondering die niet in woorden uit te drukken is. In Something about Something wordt de betekenis of het verhaal daarom overgelaten aan de interpretatie van het publiek.

credits

choreografie: Faizah Grootens i.s.m. dansers / dansers: Evelien Jansen en Amber Veltman / dramaturg: Marc Maris / componist: Michael Lampe / lichtontwerp: Sanne Rosbag / outside eye: Nicole Geertruida / marketing: Mitchell – lee Van Rooij | productie: Mirjam Dales | met dank aan: Jorrien Schoneveld

choreografie: Rutkay Özpinar / dansers: Clara Cafiero, José (Kino) Luque, Rutkay Özpinar / muziek: Jorg Schellekens / kostuumontwerp: Annemarije van Harten / uitvoering kostuums: Hermien Hollander / lichtontwerp: Lisette van der Linden / coaching: Anouk van Dijk / marketing: Mitchell – lee Van Rooij / productie: Mirjam Dales