Komen en Gaan

de Stilte
brik festival
za 22 jun 2024
za 22 jun 2024

Tijdens BRIK Festival gaat deze voorstelling waarin zangeres Kelly Poukens en een dansers elkaar ontmoeten, in première.

In Komen en Gaan is een muur van dichte zuilen de grens tussen de spelers en het publiek. Beetje bij beetje wordt de muur geslecht en kan het spel beginnen. Hoe groot moet de opening zijn om elkaar te ontmoeten? En hoe bouwen we verder met de brokstukken van een wereld die verdeeld was en ongelijk? Een zangeres is toch heel iets anders dan een danser? En een danser lijkt helemaal niet op een zangeres. Geweldig, dat houden we zo. Een vis kan zwemmen, een aap klimt in een boom. Op het podium van deze wereld maken we de bonte eenheid door het verschil. 

Laten we alles wat gesloten is nu eens openmaken. Van moeten ontmoeten maken. Van komen tegenkomen en van gaan omgaan. Het is een begin.

'Als ik kom, geef ik je een hand.'

'Leuk, mag ik hem houden?'

De muziek van Komen en Gaan is een selectie uit liederen en pianostukken van George Gershwin, live gezongen door sopraan Kelly Poukens. 

Onderdeel van

credits

choreografie: Jack Timmermans / assistent choreografie: Gertien Bergstra / decor: Jack Timmermans / dans: Eduarda Santos, Elvedin Šiljdedić / muziek: George Gershwin