Showing Up (Previously Unreleased)

Kelly Reichardt
za 6 jul 2024 tot di 9 jul 2024
€ 7,50 – € 11,00
za 6 jul 2024
tot
di 9 jul 2024

Films die te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Ten onrechte, en daarom vertonen we deze zomer in samenwerking met EYE Filmmuseum een bijzondere selectie films in onze zaal. Bekijk alle Previously Unreleased hier.

Voor hoofdpersoon Lizzy is het vinden van een balans tussen passie en alledaagse verplichtingen al lastig genoeg. Zwijgend en geconcentreerd werkt Lizzy aan haar keramiek; bescheiden van omvang, groot in expressie. Haar kunst is het tegendeel van die van Jo, de vriendin en collega van wie ze een bescheiden appartement huurt in Portland, Oregon. Jo is extraverter, populairder en nonchalanter.

Showing Up is een film van weinig opzienbarende conflicten, die niettemin met veel inzicht het leven typeren van een kunstenares zoals er op de wereld miljoenen rondlopen: toegewijd aan hun gave, onverschillig ten aanzien van geld en roem, en voorbestemd voor een marginale plaats in de kunstgeschiedenis. Aan het slot valt toch ook Lizzy - aandoenlijk gespeeld door Michelle Williams - een vorm van genade ten deel; subtiel, maar diep ontroerend.

Volkskrant ★★★★★ - Introvert meesterwerk

VPRO Cinema ★★★★ - Mooi gedoseerd komisch drama

Showing Up (Previously Unreleased) | Chassé Cinema Breda
Regie
Kelly Reichardt
Cast
Michelle Williams, André 3000, Hong Chau
Speelduur
107 min
verwacht
do 27 jun 2024
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld