Sofie Knijff

Myrte Siebinga zoekt een kamer

De Warme Winkel
De Keuze van de Wijkjury
di 17 sep 2024 - 20:30 - 22:15
kleine zaal
di 17 sep 2024
20:30 - 22:15
binnenkort in verkoop

Myrte Siebinga zoekt een kamer is De Keuze van de WijkJury 2023-2024! Daarom is deze voorstelling opnieuw te zien in het Chassé Theater.

Hoi hoi, ik ben Myrte Siebinga (24) en zoek een kamer (of appartement😉). Het liefst niet kleiner dan 12m2, een beetje in het centrum en met een hoog plafond🙏. Mijn budget is +/- €850,-. Ik ben gezellig, netjes, rustig (binnenshuis tenminste😉) en net afgestudeerd. Iets kopen zit er de aankomende 600 jaar niet in ben ik bang😊. Weet je iets of ken je iemand? Sms me op +3197010255885. De gouden tip krijgt een leven lang vrijkaartjes.

In Myrte Siebinga zoekt een kamer ben je getuige van een felle, satirische hospiteeravond van een woongroep. Myrte is op zoek naar een dak boven haar hoofd, maar dat is niet de enige schaarse ruimte die tijdens de kennismaking wordt besproken. Woonruimte, stiktstofruimte, ademruimte: hoe verdelen we de beperkte ruimte die we hebben? Of Myrte de kamer krijgt? Dat is nog onbekend. Eén ding is zeker: theatergroep De Warme Winkel staat garant voor een verrassende avond.

in de pers
★★★★ "Myrte Siebinga zoekt een kamer is een heerlijk tenenkrommende hospiteersatire." - Volkskrant

★★★★ “De Warme Winkel giet de excessen van de nijpende woningnood in de lekker kolderieke vorm van een bizarre hospiteersessie.” - NRC

"De wanhoop van een kamerzoekende twintiger, gevangen in één absurd realistische hospiteeravond." - Trouw

Programma

inleiding
Voorafgaand vindt er een inleiding plaats in de zaal waar het gezelschap vertelt over het maakproces van deze voorstelling. Ook komen WijkJuryleden aan het woord over hun ervaringen en natuurlijk wordt Myrte Siebinga zoekt een kamer officieel gekroond tot Keuze van de Wijkjury 2023-2024.

Om 20.30 uur speelt De Warme Winkel nogmaals Myrte Siebinga zoekt een kamer in ons theater en wij sluiten de avond af met een glaasje bubbels in de foyer.

over de WijkJury Breda

De WijkJury Breda is een collectief van dertien Bredase inwoners uit verschillende wijken, met uiteenlopende leeftijden en culturele achtergronden, die niet eerder toneelvoorstellingen bezochten. De Bredase WijkJuryleden zijn erg te spreken over hun unieke kans om betrokken te raken bij het Nederlandse theater en over de mogelijkheid hun mening over voorstellingen te mogen delen. Zo wordt er onder meer gesproken over de vrijheid om jezelf te kunnen zijn, de mogelijkheid om je met het grotere geheel te verbinden en je (culturele) wereld te verbreden. 

De WijkJury over Myrte Siebinga zoekt een kamer 
Irene: De voorstelling is zo realistisch en actueel. Ik werd bijna letterlijk opgeroepen om samen een “revolutie” te beginnen en een vuist te heffen. Veel actuele zaken worden in de voorstelling aangehaald, maar het centrale thema is de woningcrisis hier in Nederland. Mooi vond ik dat het publiek bij de voorstelling werd betrokken.”

Justyna: “Super grappig en een super slimme tekst over een absurde realiteit.”