Nest

De ontmoeting tussen Alles of Niets

Stormkamer
di 8 okt 2024

Hoe ga je om met mensen die meer of minder hebben dan jij? In de voorstelling De Ontmoeting tussen Alles of Niets brengt Stormkamer de kloof tussen arm en rijk in beeld.

Je bent getuige van een ontmoeting tussen twee mensen uit dezelfde stad, een welvarend en een bestaansonzeker iemand, die met elkaar in gesprek gaan. Theatermaker Hanna van Mourik Broekman onderzoekt de verhoudingen tussen deze twee mensen, de vooroordelen, de schaamte en het vertrouwen. Schurend, eerlijk en open. Zonder vluchtroute.

De Ontmoeting tussen Alles of Niets is een liefdevolle handreiking waar je als publiek bovenop zit, een minutieus georkestreerd als ook spontane ontmoeting. Via beeldende kunst en muziek valt de werkelijkheid samen met het theatrale. Met bewegend decor en draaiende elementen laat Stormkamer je stilstaan in het krachtige midden tussen twee mensen waar naast totale stilte een razende orkaan plaatsvindt.

over Stormkamer
De levensmissie van Stormkamer is het creëren van ontmoetingen die leiden tot theatervoorstellingen. Over thema’s die ieders aandacht verdienen. Hun doel is een samenleving waarin iedereen gehoord wordt en een gelijke stem heeft. Ze geloven in de kracht van theater om de kloof tussen diverse sociale groepen te overbruggen, vooroordelen te doorbreken en een platform te bieden voor een gelijkwaardige dialoog. Tussen mensen die haaks tegenover elkaar lijken te staan.