The Wild Angels - A Roger Corman Tribute (16mm)

Roger Corman
BUT Film Festival
za 31 aug 2024 - 17:30 - 19:10
cinema zaal 3
za 31 aug 2024
17:30 - 19:10
Bestellen

Meer B-movies, underground en trash films zien? Bekijk hier het programma van BUT Film Festival 2024.

Een motorbende arriveert in een klein stadje op zoek naar een motor die gestolen is door een rivaliserende bende. Maar, achtervolgd door de politie, raakt een van de leden gewond, een gebeurtenis die een orgie van geweld en vernieling zal veroorzaken.

een eerbetoon aan Roger Corman (1926-2024)
Corman regisseerde 56 films, met in het bijzonder de stijlvolle gotische horrorbewerkingen van Edgar Allan Poe, vaak met Vincent Price in de hoofdrol. Belangrijker nog, als geniaal zakenman produceerde hij 493 films, waarbij hij ervoor zorgde dat elk besteed dubbeltje op het scherm te zien was. Hij zag al vroeg talent en begeleidde gevierde filmmakers en acteurs als Jonathan Demme, Jack Nicholson, Joe Dante, Martin Scorsese en Francis Ford Coppola.

Corman is nooit gezwicht voor Hollywood en bleef zijn hele leven een echte lowbudgetrebel. Hij leverde de drie B's waar het publiek naar verlangde: “Blood, Beasts, and Boobs,” terwijl hij een echte heer en geleerde bleef. Sommige van zijn B-films kregen big-budget remakes, zoals Little Shop of Horrors (1960) en het satirische Death Race 2000 (1975). Ons eerbetoon is de jeugd-in-opstand bende flick: The Wild Angels (1966), met in de hoofdrollen een pre-”Easy Rider” (1969) Peter Fonda, Bruce Dern en Nancy Sinatra, die in aanvaring komen met de wet terwijl ze op zoek zijn naar hun motor die gestolen is door Mexicanen, allemaal in een glorieuze analoge 16mm-print.

 

BUT Film Festival | Chassé Cinema Breda
Regie
Roger Corman
Cast
Peter Fonda Nancy Sinatra Bruce Dern Diane Ladd Buck Taylor Norman Alden Michael J. Pollard Lou Procopio Joan Shawlee Marc Cavell Coby Denton Frank Maxwell Gayle Hunnicutt Gina Grant Art Baker Dick Miller Kim Hamilton Hal Bokar Jack Bernardi Frank Gerstle Peter Bogdanovich Barboura Morris
Speelduur
87 min
Jaar
1966
Land
VS
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld