Sef

Sef + Band
Be Proud
za 12 okt 2024 - 20:30 - 23:00
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
za 12 okt 2024
20:30 - 23:00
Bestellen

Op 11,12 en 13 oktober draait het in het Chassé Theater om jou. We brengen een ode aan diversiteit en inclusiviteit. Tijdens Be Proud staat identiteit centraal. Dit ontdekken en vieren wij met jou!

20:30 - 21:30 uur: DJ 
Vanaf 21.30 uur: Sef + Band

Be Proud staat volledig in het teken van identiteit, een thema dat vaak centraal staat in de muziek van Sef. Multi-talent Sef (Yousef Gnaoui) begon zijn muzikale carrière binnen de groep ‘Flinke Namen’ waarmee hij meerdere hits scoorde en door de Benelux tourde. In 2011 bracht hij voor het eerst solo muziek uit onder de naam Sef en scoorde meteen een grote hit met De Leven, de titelsong van de film Rabat.

Naast muziek is Yousef ook grafisch ontwerper en regisseur. De meeste van zijn eigen platenhoezen en videoclips maakte hij zelf en nam daarnaast ook de visuele uitingen van meerdere collega-artiesten voor zijn rekening. Sef is niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzikale landschap en wordt door veel van zijn muzikale collega’s gezien als een toonaangevend artiest door de zowel muzikale als visuele keuzes die hij maakt.

Sinds 2017 maakt hij samen met Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig) de podcast Yous & Yay: New Emotions voor de VPRO die inmiddels is uitgegroeid tot één van de best beluisterde podcasts in de Benelux. In 2023 kwam zijn zevende solo-album Ik zou voor veel kunnen sterven, maar niet voor een vlag uit, waarmee hij een 3voor12 award en een Edison voor Beste album van 2023 won. Op dit album bespreekt Sef grote thema's als kapitalisme, landsgrenzen en identiteit en reflecteert hij op de tijd van moment. Sef's uiterst scherpe teksten komen goed naar voren en zijn unieke mix van hiphop, pop en klassieke strijkers maakt het een bijzondere mix van genres.