Bevrijdingsconcert ter ere van de Poolse bevrijders

Sinfonietta Cracovia
di 29 okt 2024 - 19:00 - 21:00
grote zaal
di 29 okt 2024
19:00 - 21:00
Pauze 19:45
Bestellen

Het concert van Sinfonietta Cracovia in het Chassé Theater zal de oktober-tournee van een van de toonaangevende Poolse orkesten afsluiten, waarbij publiek de muziek van de meest vooraanstaande componisten van de 20e eeuw zal ontdekken.

Een bijzonder hoogtepunt tijdens de concerten van Sinfonietta Cracovia is de Nederlandse première van een stuk gecomponeerd door de Pools-Nederlandse componiste Hanna Kulenty. Het stuk voor strijkorkest, trompet en bastrombone werd in opdracht van de Poolse Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden gecomponeerd ter ere van de 80e verjaardag van de bevrijding van Breda door de 1e Poolse Pantserdivisie onder leiding van generaal Stanisław Maczek. In het Chassé Theater vindt het slotconcert van de tournee plaats, waarin Sinfonietta Cracovia zal worden geleid door de eerste dirigent van het orkest, Katarzyna Tomala-Jedynak. 

Dit jaar viert Sinfonietta Cracovia haar 30-jarig jubileum. In de loop van deze 30 jaar heeft Sinfonietta Cracovia talrijke tournees in Europa, China en de VS voltooid. 

Programma

Hanna Kulenty – Mémoire de Mémoire voor trompet, trombone en strijkorkest - de Brabantse première
Karol Szymanowski – Etude nr. 3
Wojciech Kilar – Wals uit Het Beloofde Land
Wojciech Kilar – Certain Light (strijkers)
Wojciech Kilar – Polonaise uit Pan Tadeusz
Wojciech Kilar – Orawa

credits

Repertoire van a cappella koorcomposities. Uitvoering door: Kikoba – o.l.v. Anniek Pollkläsener / Bredase Opera – o.l.v. Lex Wiersma / Partizanenkoor Breda – o.l.v. Roel Noga