Piratenkoningin

Theater Sonnevanck, de Nederlandse Reisopera en Dawn Collective
herfstvakantie
wo 23 okt 2024 - 16:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
wo 23 okt 2024
16:30
Bestellen

Kom in de herfstvakantie naar het Chassé Theater. Bij ons hoef je je geen moment te vervelen! We presenteren de mooiste theatervoorstellingen, films, leuke activiteiten en nog veel meer. Bekijk hier het hele programma

Piratenkoningin is een spectaculaire familieopera voor jong en oud. Een stoer ensemble van elf musici en zeven zangers vormt een wilde eigenzinnige piratenbende. Geen orkest in de orkestbak maar musicerend op het dek, in de kajuit en hoog in de mast, de woeste wind trotserend. Zij brengen dit avonturenverhaal over ontdekken wie je bent en waar je je thuis voelt. Een vertelling vol moed, vol twijfel, vol doorzettingsvermogen en boordevol muziek.

In een weeshuis op een rotsachtige kust aan de rand van de zee, hopen Oona (Lilian Farahani) en haar beste vriend Toby elke week om uitgekozen te worden door de langskomende papa’s en mama’s. Op een nacht verschijnt de geest van de ooit beruchte piratenkapitein Grace O’Malley (Francis van Broekhuizen). Grace vindt dat Oona zich veel te afwachtend opstelt. Ze moet haar eigen pad kiezen en wegwezen uit het weeshuis! 

Diezelfde nacht wordt Toby meegenomen door niemand minder dan de Queen - over wie gefluisterd wordt dat ze kinderen verandert in konijnen. Samen met Grace gaat Oona achter de Queen aan en ze ontpopt zich als een geboren piratenkapitein. Ze zullen Toby terugkrijgen, maar hoe?

Vensters'
Kom na afloop gezellig eten in Vensters'. Voor de kinderen zijn er poffertjes. Reserveer hier je tafel.

Leeftijd
8+

Onderdeel van

credits

Spel en zang: Lilian Farahani, Francis van Broekhuizen, Aylin Sezer, Lionel von Lawrence, Gitty Preger, Carl Refos, Joris van Baar | Musici: Rosanne van Bers, Miguel Ayerra Ongay, Nuno Mourão, Yeonji Yu, João Brito, Leyre Acebes García, Novilé Maceinaité, Michiel Holtrop, Teodora Nedyalkova, Pedro de Elvas Raposo, Charlie Bo Meijering | Compositie: Monique Krüs | Regie: Daniel van Klaveren | Libretto: Daniel van Klaveren en Xandra Knebel | Muzikale leiding: Libia Hernández | Decorontwerp: Eddy van der Laan (Atelier Clement) | Kostuumontwerp: Sanne Oostervink | Lichtontwerp: Simisola Majekodunmi | Geluidsontwerp: Maurits Thiel