Normbrekers

BO-Diversity
be proud
za 12 okt 2024 - 16:00 - 19:00
BoArte-foyer (v/h Spiefoyer)
za 12 okt 2024
16:00 - 19:00
Bestellen

Op 11,12 en 13 oktober draait het in het Chassé Theater om jou. We brengen een ode aan diversiteit en inclusiviteit. Tijdens Be Proud staat identiteit centraal. Dit ontdekken en vieren wij met jou!

De dag na International Coming Out Day, op 12 oktober, presenteert BO Diversity Normbrekers in het Theater, een middag vol kunst, educatie en gesprekken waarin we de normen rond gender, relaties en wetgeving
uitdagen. Het programma wisselt rap tussen filmfragmenten, lezingen en performances, met als doel de vastgeroeste hetero-, gender- en relatienormen te doorbreken.

Eline opent met een krachtige monoloog over intersectionaliteit, gevolgd door een persoonlijke performance van Jip over genderervaringen. Na een korte documentaire van Marijn Kuijper over queer ouderschap, verdiepen we ons in alternatieve relatievormen. Gaurie brengt ons dichter bij elkaar met spoken word, begeleid door harp. We sluiten de avond af met een blik op de wetgeving rondom queerness en een krachtige performance van SPIP. Laat je inspireren door een avond vol queer joy, activisme en artistieke expressie.

Normbrekers is gratis toegankelijk, reserveren is wel noodzakelijk.