Beyond, Ode to the Earth

Andre Kuipers
wo 16 okt 2024 tot wo 23 okt 2024
€ 7,50 – € 11,00
wo 16 okt 2024
tot
wo 23 okt 2024

VPRO Cinema (★★★★) 'Caleidoscopische, trance-oproepende ervaring'

“Eigenlijk zou iedereen een reis in de ruimte moeten maken om de indrukwekkende schoonheid van onze unieke planeet zelf te kunnen ervaren.” - Andre Kuipers

In Beyond, Ode to the Earth volgen we een dag in de ruimte, van de lanceringen van een raket tot aan de terugkomst op aarde. Daartussen zit ruim een uur aan prachtige beelden vanuit het International Space Station, waarbij je de aarde ziet zoals je die nog nooit eerder zag. Ook laat Andre Kuipers je de binnenkant van het ruimtestation zien.

De wereldberoemde muzikant en componist Vangelis, bekend van o.a. de befaamde filmmuziek voor Chariots of Fire, Blade Runner, 1492: Conquest of Paradise en Alexander, en goede vriend van André, werkte tot zijn overlijden met veel enthousiasme samen met Kuipers aan de film. De film bevat maar liefst 40 songs uit het rijke oeuvre van Vangelis. Ook maakte Armin van Buuren een cover van Vangelis’ track Pulstar.

Beyond, Ode to the Earth is een meeslepende filmbeleving waarin beeld en muziek naadloos op elkaar aansluiten en zorgen voor een betoverende bioscoopervaring voor jong en oud!

Beyond, Ode to the Earth | Chassé Cinema Breda
Regie
Andre Kuipers
Speelduur
78 min
verwacht
do 10 okt 2024
Taal
Nederlands