All Inclusive: Queer Shorts (special event)

Diverse regisseurs
di 12 nov 2024 - 19:15 - 20:45
cinema zaal 2
di 12 nov 2024
19:15 - 20:45
Bestellen

All Inclusive is queer cinema, gecureerd door Luuk van de Ven. Bekijk alle vertoningen.

Tijdens All Inclusive: Queer Shorts vertonen we zes bijzondere korte queer films die uiteenlopende thema's als liefde, verlangens, trauma en identiteit verkennen. Deze filmavond biedt een podium aan queer makers en nodigt het publiek uit om nieuwe werelden en visies te ontdekken.

Het programma is zorgvuldig samengesteld waarbij je een diverse mix krijgt van fictie, documentaires en animaties. Deze films representeren niet alleen verschillende thema's, maar ook de veelkleurigheid van de queer gemeenschap zelf. Ook zullen twee van de makers aanwezig zijn om na afloop in een Q&A dieper ingaan op hun werk en maakproces. Kom kijken en beleef een unieke avond vol krachtige verhalen!

Outside the Lines - Stan Oversteegen
Drie jonge queer personen delen hun ervaringen over hoe het is om af te wijken van de hetero-, cis-norm. In de loop van de film maken pijnlijke ervaringen plaats voor de positieve kant van queer zijn.

Liever Zonder - Tjanne van der Sanden & Amber IJpelaar
Seks is overal. Hoe is dit voor iemand die geen seksuele aantrekkingskracht ervaart? Liever Zonder volgt Tessa, een jonge vrouw die zich identificeert binnen het aseksuele spectrum, in haar zoektocht naar zelfacceptatie binnen haar seksualiteit.

Goed Genoeg?! - Britt Beckers
Tijdens een campervakantie in Limburg worstelt de 24-jarige Sam met het aangeven van haar grenzen in haar relatie en werk. Wanneer haar vriendin Noa onverwachts vraagt om samen te wonen, raakt Sam overweldigd en stemt in. Sam raakt steeds dieper verstrikt in haar angsten en moet de weg naar zichzelf terug vinden.

Riposte - Norbert ter Hall, Peter Oude Wesselink, Mirjam Groen, Stan Egberts
Een korte film over een getraumatiseerde schermer die zoekt naar een manier om de strijd aan te gaan met de leraar die hem seksueel misbruikte. 

IMMATURE - Eddy Wu
Een documentaire die genderidentiteit onderzoekt door de lens van lichaamsbeeld, gezien vanuit een homoseksuele transgender man.

Him/Hair - Eloi Genrich
Twee jaar geleden scheerde Eloi zijn lange bos krullen af. De kale waarheid laat hem onder ogen zien wat hij stiekem altijd wel wist: hij is geen zij. Met de tondeuse als startschot begint er een lange reis. Maar wat als de eindbestemming steeds lijkt te veranderen? Of misschien helemaal niet bestaat? Gewapend met een camera in zijn hand komt Eloi erachter dat hij die reis niet alleen hoeft af te leggen. 

Regie
Stan Oversteegen, Tjanne van der Sanden & Amber IJpelaar, Britt Beckers, Norbert ter Hall, Peter Oude Wesselink, Mirjam Groen, Stan Egberts, Eddy Wu, Eloi Genrich
verwacht
di 12 nov 2024
Ondertiteling
Engels ondertiteld